aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Zupa z grysikowymi kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa z kluseczkami grysikowymi

Zupa z grysikowymi kluseczkami

Składniki:

Zupa z grysikowymi kluseczkami

 

  • Wywar:
  • kość wieprzowa
  • włosczyzna (bez kapusty)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka vegety
  • pieprz
  • maggi
  • koper
  • Kluseczki:
  • 2 łyżki grysiku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Zupa z grysikowymi kluseczkami
Kość opłukać i włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wody i zagotować. Następnie do wywaru wrzucić obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz cebulę. Dodać vegetę i gotować na małym ogniu około 50 minut. W miseczce z grysiku, jajka i mąki zrobić ciasto. Z ciasta formować niewielkie kluseczki i wrzucać do wywaru. Gotować około 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem oraz maggi. Posypać świeżo pokrojonym koperkiem.