jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Zupa z jajecznym oczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka, sycąca i tania. Wystarczy za cały obiad

Zupa z jajecznym oczkiem

Składniki:

Zupa z jajecznym oczkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z jajecznym oczkiem
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki masła, wrzuć ziemniaki, przesmaż 5-7 minut. Wlej ciepły bulion, ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, pokrój w plasterki, zeszkli na drugiej patelni na łyżce masła. Gotowane mięso zmiel razem z cebulą, przesmaż na łyżce masła. Mięso połącz z ziemniakami w bulionie, dopraw solą, pieprzem i zmiażdżonym zielem angielskim. Na patelni rozgrzej ostatnią łyżkę masła, wbijaj jajka, smaż sadzone. Zupę rozlej na cztery ogrzane talerze, na wierzchu ułóż po jednym sadzonym jajku.

Tagi:

mięso