aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Zupa z jarzynami i lanym ciastem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupka z lanym ciastem

Zupa z jarzynami i lanym ciastem

Składniki:

Zupa z jarzynami i lanym ciastem

 

  • 2 kości wieprzowe
  • 1 marchew
  • 1/2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 1/3 pora
  • 1 łyżka vegety
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z jarzynami i lanym ciastem
Kości umyć i włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wody. Wsypać vegetę i zagotować. Obrać wszystkie jarzyny, pokroić na kawałki i dodać do zupy. Gotować około 50-60 minut na małym ogniu pod przykryciem. Do małej miseczki wsypać mąkę, wbić jajko i dodać wodę. Wymieszać, aby powstało gęste lejące ciasto. Do gotującej się wody wrzycać łyżką przygotowane ciasto ( niewielkie kluseczki). Gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można posypać koperkiem.

Tagi:

jajko jajka