Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zupa z kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Z młodej kalarepki najlepsza

Zupa z kalarepki

Składniki:

Zupa z kalarepki

 

  • 45 dag młodej kalarepki
  • 25 dag młodych ziemniaków
  • 1,5 l rosołu (może być z kostki)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa z kalarepki
Kalarepę i ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Zalać rosołem. Ugotować do miękkości. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę. Połączyć z zupą. Zagotować Dodać posiekany koperek. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.