Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalarepy
Kalarepy obieramy, pozbawiamy zdrewniałej części jeśli taka jest i dokładnie myjemy. Następnie każdą kalarepę kroimy w średniej wielkości kostkę.
Cebulę kroimy w półplasterki. W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim cebulę. Gdy stanie się złocista dodajemy kalarepę. Dokładnie mieszamy, po czym zalewamy rosołem lub bulionem.
Całość gotujemy do miękkości i miksujemy za pomocą blendera na gładki krem. Podajemy np. z groszkiem ptysiowym. Można posypać rzeżuchą.
Cebulę kroimy w półplasterki. W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim cebulę. Gdy stanie się złocista dodajemy kalarepę. Dokładnie mieszamy, po czym zalewamy rosołem lub bulionem.
Całość gotujemy do miękkości i miksujemy za pomocą blendera na gładki krem. Podajemy np. z groszkiem ptysiowym. Można posypać rzeżuchą.
niezły kąsek
misia5
Dziękuję :) Miło mi, że Ci się podoba :) Co do dodatków to grzanki też będą super :) Ten groszek ptysiowy jest zupełnie inny w smaku niż ten z ciasta ptysiowego :)