Sposób przygotowania:
Zupa z kapustą i kalarepąETAP 1:
![Zupa z kapustą i kalarepą Zupa z kapustą i kalarepą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-z-kapusta-i-kalarepa-kapusta-mloda-poszatkowana-na-desce-przed-gotowaniem-354912.jpg)
Kapustę szatkuję na desce.
ETAP 2:
![Zupa z kapustą i kalarepą Zupa z kapustą i kalarepą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-z-kapusta-i-kalarepa-kalarepa-obrana-i-pokrojona-w-slupki-na-desce-354913.jpg)
Fasolkę obieram, marchewkę także i kalarepę kroję.
ETAP 3:
![Zupa z kapustą i kalarepą Zupa z kapustą i kalarepą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-z-kapusta-i-kalarepa-mlode-pietruszki-korzen-z-natka-oskrobane-354914.jpg)
Pietruszkę skrobię kroję, natkę razem z korzeniem.
ETAP 4:
![Zupa z kapustą i kalarepą Zupa z kapustą i kalarepą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-z-kapusta-i-kalarepa-warzywa-pokrojone-w-garnku-razem-z-kurczakiem-354915.jpg)
Do garnka wlewam wodę, dodaję udka z kurczaka, kapustę, kalarepę, pokrojoną w talarki marchewkę, oraz fasolkę. Dokładam liść laurowy, ziele angielskie. Zupę gotuję do miękkości mięsa około 40 minut na wolnym ogniu. Na końcu doprawiam solą, natką pietruszki.
zbysiowa