Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa z mięsa mielonego i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pożywna i sycąca.

Zupa z mięsa mielonego i pieczarek

Składniki:

Zupa z mięsa mielonego i pieczarek

 

  • 1\2kg.mięsa mielonego,
  • 1\2kg.pieczarek,
  • 1puszka czerwonej fasoli,
  • 1puszka kukurydzy,
  • 1duży słoiczek koncentratu pomidorowego,
  • sól,pieprz,ostra papryka,
  • ser żółty

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsa mielonego i pieczarek
Na patelni rozgrzewamy 2-3łyżki oleju,wkładamy mielone mięso i rozgniatamy je widelcem,przesmażamy.Pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy w małej ilości tłuszczu.Mięso przekładamy do garnka i zalewamy 3litrami wody,zagotowujemy.Dodajemy pieczarki,kukurydzę,fasolę,przecier pomidorowy i przyprawy,gotujemy wszystko razem 10-15min.Następnie zagęszczamy zupę 2łyżkami mąki rozrobionymi w 1\2szkl.wody,zagotowujemy.Podawać zupę z pieczywem,posypaną po wierzchu startym żółtym serem.