Sposób przygotowania:
Zupa z młodej fasoli Jaś
Ugotować fasolę wraz z majerankiem w niezbyt dużej ilości wody.
Pod koniec gotowania dodać 2 kostki rosołowe Knorra (np. jarzynowe).
W osobnym garnku ugotować jarzyny bez czosnku.
Wyjąć jarzyny ale zostawić pory, do wywaru dodać 30 – 40 % ugotowanego Jaśka, połowę ugotowanego korzenia selera oraz ząbek czosnku.
Wszystko dokładnie zmiksować.
Ugotowane marchewki i pietruszki cienko pokroić i dodać do zupy.
Dodać pozostałą fasolę wraz z wywarem, pieprz i sól do smaku oraz łyżkę masła. Zagotować.
Zupa jest jeszcze lepsza z kilkoma kładzionymi kluseczkami, zrobionymi z dodatkiem kurkumy.
W trakcie gotowania należy mieszać przy dnie.
Pod koniec gotowania dodać 2 kostki rosołowe Knorra (np. jarzynowe).
W osobnym garnku ugotować jarzyny bez czosnku.
Wyjąć jarzyny ale zostawić pory, do wywaru dodać 30 – 40 % ugotowanego Jaśka, połowę ugotowanego korzenia selera oraz ząbek czosnku.
Wszystko dokładnie zmiksować.
Ugotowane marchewki i pietruszki cienko pokroić i dodać do zupy.
Dodać pozostałą fasolę wraz z wywarem, pieprz i sól do smaku oraz łyżkę masła. Zagotować.
Zupa jest jeszcze lepsza z kilkoma kładzionymi kluseczkami, zrobionymi z dodatkiem kurkumy.
W trakcie gotowania należy mieszać przy dnie.
Pyza
G.Beata
maciek_001
A znalazło się w kluseczkach miejsce na kurkumę??
Takie piękne, żółte kluseczki sobie wtedy wśród jaśka pływają... (-: