jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Zupa z młodej rzodkiewki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa rzodkiewkowa z lubczykiem i lanymi kluseczkami.

 Zupa z młodej rzodkiewki. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z młodej rzodkiewki.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej rzodkiewki.
Rzodkiewki razem z listkami drobno kroimy (po oczyszczeniu) zostawiając kilka kulek do dekoracji. Zalewamy pokrojone rzodkiewki bulionem i gotujemy do miękkości. Jajo mieszamy z niewielką ilością wody, dodajemy oliwę, pieprz ziołowy, kurkumę i mąkę pszenną. Mieszamy do uzyskania lanego ciasta. Na gotującą się zupę wylewamy ciasto mieszając. Doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem. Podajemy zupę udekorowaną połówkami rzodkiewek.
 Zupa z młodej rzodkiewki.
Rzodkiewki kroimy na połówki w ząbki tak, by powstały kwiatuszki.
 Zupa z młodej rzodkiewki.
Dodajemy do rzodkiewki pokrojone listki lubczyku.
 Zupa z młodej rzodkiewki.
Zupę podajemy w małych miseczkach udekorowaną kwiatkami z rzodkiewki

Tagi:

rzodkiewki