Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Zupa z młodych buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czerwcowa atmosfera udziela się każdemu, polecam więc zupe z młodych buraczków.

Zupa z młodych buraków

Składniki:

Zupa z młodych buraków

 

  • 1,5 szklanka soku koncentratu
  • z młodych buraczków
  • 1, 5 szkl czerwonej fasoli
  • cebula
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 litry wody
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki.

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodych buraków
Koncentrat z młodych buraczków, przygotuj w sokowirówce. Fasolę moczymy przez noc w małych garnuszku. Po czym osączamy po czym wsypujemy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości. Następnie cebulę posiekaną w plastry podsmażamy na patelni i dodajemy do garnka z gotującą się fasolą, wlewamy oliwę z oliwek. Popieprzyć i gotujemy przez 15 minut. Podajemy zupę z natką pietruszki., makaronem.

Tagi:

buraki