Sposób przygotowania:
Zupa z młodych warzyw
Młode warzywa ( marchew i ziemniaki) dokładnie oczyszczamy obieramy lub oskrobujemy i ponownie dobrze myjemy.
Kapustę drobno kroimy. Ziemniaki jeśli są większe kroimy ja na mniejsze kawałki, a marchew na plasterki ( większe plastry na połówki). Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Liście botwinki opłukujemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Do garnka wrzucamy marchew, ziemniaki oraz kapustę. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości.
Gdy warzyw zmiękną dodajemy mięso z kaczki oraz różyczki brokuła i gotujemy 3 minuty. Po 2 minutach gotowania dodajemy liście botwinki i gotujemy 1 minutę. Podajemy.
Jeśli ktoś lubi zupę można zabielić śmietaną 18%.
W zasadzie samego płynu wlewamy więcej tylko mi się warzywa rozłaziły i zdjęcia wychodziły okropne temu samego rosołu jest zaledwie nalewka lub chochla jak kto ten sprzęt nazywa.
Kapustę drobno kroimy. Ziemniaki jeśli są większe kroimy ja na mniejsze kawałki, a marchew na plasterki ( większe plastry na połówki). Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Liście botwinki opłukujemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Do garnka wrzucamy marchew, ziemniaki oraz kapustę. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości.
Gdy warzyw zmiękną dodajemy mięso z kaczki oraz różyczki brokuła i gotujemy 3 minuty. Po 2 minutach gotowania dodajemy liście botwinki i gotujemy 1 minutę. Podajemy.
Jeśli ktoś lubi zupę można zabielić śmietaną 18%.
W zasadzie samego płynu wlewamy więcej tylko mi się warzywa rozłaziły i zdjęcia wychodziły okropne temu samego rosołu jest zaledwie nalewka lub chochla jak kto ten sprzęt nazywa.
Magdalena88
Jagodowa
zbysiowa
jaNina
Mnie wystarczy sama zupka :)))