Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa Eli z kalafiorem i ryżem
Kurczaka umyć, włożyć do większego garnka i zalać 4 litrami wody. Do kurczaka dodać ziele angielskie,liście laurowe, posolić i gotować. W między czasie przygotować resztę składników zupy. Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Z kalarepy odciąć liście,umyć i poszatkować. Kulki kalarepy obrać, umyć i pokroić w kostkę. Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Koperek i natkę pietruszki umyć,odsączyć i posiekać. Do wywaru dodać liście kalarepy i gotować 10 minut. Następnie dodać do zupy jarzyny, kalarepę, ziemniaki i kalafior. Udko kurczaka wyjąć z zupy, obrać mięso ze skóry i kości. Razem gotować 5 minut i wsypać ryż. Gotować zupę do miękkości warzyw i ryżu. Mięso kurczaka pokroić i dodać do zupy. Do gotowej zupy dodać koperek,natkę i doprawić do smaku maggi. Smacznego!