Sposób przygotowania:
Jogurtowy dorsz z warzywamiETAP 1:
Filet z dorsza kroję na mniejsze kawałki, przekładam do miski, dodaję jogurt, kurkumę, sól, pieprz, przyprawę do ryb. Całość mieszam dokładnie i odstawiam na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie smażę na oleju dosłownie po minucie z każdej strony.
ETAP 2:
Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie, odcedzam. Brokuły gotuję też al dente w osolonej wodzie. Bakłażana kroję na plastry sole z dwóch stron odstawiam a 30 minut. Po tym czasie zmywam sól, osuszam posypuje pieprzem i smażę na oleju na patelni grillowej, razem z pomidorkami.
Filet z dorsza kroję na mniejsze kawałki, przekładam do miski, dodaję jogurt, kurkumę, sól, pieprz, przyprawę do ryb. Całość mieszam dokładnie i odstawiam na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie smażę na oleju dosłownie po minucie z każdej strony.
Do ryby dodaję brokuły, bakłażana, pomidorki makaron i całość mieszam, doprawiam, posypuję natką pietruszki.
ETAP 3:
Bakłażana kroję na plastry sole z dwóch stron odstawiam a 30 minut. Po tym czasie zmywam sól, osuszam posypuje pieprzem i smażę na oleju na patelni grillowej, razem z pomidorkami.
ETAP 4:
Do ryby dodaję brokuły, bakłażana, pomidorki makaron i całość mieszam, doprawiam, posypuję natką pietruszki.
Magdalena88
niezły kąsek
skuter5
skuter5
lukrowanepierniczki