Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Zupa z młodych warzyw zabielana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupa z młodych warzyw zabielana- wiosna na talerzu

Zupa z młodych warzyw zabielana

Składniki:

Zupa z młodych warzyw zabielana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodych warzyw zabielana
Warzywa korzeniowe zetrzeć, pozostałe pokroić w makaronik, cebulę drobno posiekać, dodać do włoszczyzny i mieszając poddusić z dodatkiem tłuszczu, następnie zalać wrzącą wodą , dodać wyłuskany, zielony groszek i podzielony na różyczki kalafior, ugotować do miękkości. Podprawić zupę mąką rozmieszaną z 1/4 szkl. zimnego wywaru, zamieszać, zagotować. Dodać śmietanę, zieleninę, doprawić do smaku. Podawać z grzankami.