Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Zupa z oscypkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniała, kremowa zupa z górską nutką, świetnie smakuje z ryżem

Zupa z oscypkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z oscypkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z oscypkiem
Ryż gotujemy na sypko. Oscypek ścieramy na małych oczkach tarki. Przygotowujemy bulion warzywny. Miękkie masło mieszamy z mąką i wkładamy do gotującego się bulionu, szybko mieszamy. Kolejno dodajemy ser i przeciśnięty przez praskę czosnek. Co chwilkę mieszając gotujemy na wolnym ogniu około 3 minut. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami. Na talerz wykładamy porcję ryżu, tworząc kopczyk. Wlewamy gorącą zupę i od razu podajemy. Całość posypujemy świeżym koperkiem. Zamiast ryżu można użyć również grzanek lub groszku ptysiowego. Życzę smacznego :-)
Zupa z oscypkiem
Oscypek ścieramy na małych oczkach tarki.
Zupa z oscypkiem
Ryż gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu.
Zupa z oscypkiem
Miękkie masło mieszamy z mąką i wkładamy do gotującego się bulionu.
Zupa z oscypkiem
Mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami.

Tagi:

ryż