lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa z parówek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra zupa parówkowa. Smacznego!

Zupa z parówek

Składniki:

Zupa z parówek

 

  • 50 dag parówek
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • makaron
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa z parówek
Parówki obrać z osłonek, a następnie pokroić na plasterki. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała podczas krojenia w oczy, a następnie pokroić ją na drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmażyć cebulę, a później dodać do niej parówki pokrojone na plasterki. Wodę ugotować i rozpuścić w niej kostkę rosołową. Do bulionu dodać podsmażoną parówkę z cebulą. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, papryką ostrą oraz majerankiem. Całość bardzo dobrze wymieszać i gotować chwilę. Do zupy dodać przecier pomidorowy i również wymieszać. Na koniec do zupy dorzucić umytą i drobno posiekaną pietruszkę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i podawać z zupą.

Tagi:

makaron