Sposób przygotowania:
Zupa z parówek
Parówki obrać z osłonek, a następnie pokroić na plasterki. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała podczas krojenia w oczy, a następnie pokroić ją na drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmażyć cebulę, a później dodać do niej parówki pokrojone na plasterki. Wodę ugotować i rozpuścić w niej kostkę rosołową. Do bulionu dodać podsmażoną parówkę z cebulą. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, papryką ostrą oraz majerankiem. Całość bardzo dobrze wymieszać i gotować chwilę. Do zupy dodać przecier pomidorowy i również wymieszać. Na koniec do zupy dorzucić umytą i drobno posiekaną pietruszkę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i podawać z zupą.