Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa z pawii - zuppa pavese (Włochy)

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 324

Przygotować 18 malutkich grzanek z bułki, posypać je tartym serem i trzymać w ciepłym

Zupa z pawii - zuppa pavese (Włochy)

Składniki:

Zupa z pawii - zuppa pavese (Włochy)

 

  • 1,5 l rosołu z dorbiu
  • 18 grzanek z serem (zapiekane)
  • 6 jajek
  • ser tarty

Sposób przygotowania:

Zupa z pawii - zuppa pavese (Włochy)
Przygotować 18 malutkich grzanek z bułki, posypać je tartym serem i trzymać w ciepłym piecu. Do gorącego rosołu wbić kolejno 6 żółtek. Podając zupę umieścić na środku tależa żółtko, naokoło po 3 grzaneczki z serem i zalać rosołem. do przygotowania tej zupy potrzebny jest duży, płaski rondel i duża płaska łyżka aby wygodnie wyjąć jajka nie uszkadzając ich.