kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

zupa z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zdecydowanie zupka dla całej rodziny

zupa z pęczakiem

Składniki:

zupa z pęczakiem

 

  • 2 pietruszki
  • 4 marchewki
  • Mały por
  • Litr bulionu (drobiowy lub wołowy)
  • Szklanka pęczaku
  • Koperek
  • 2 łyżki oleju
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

zupa z pęczakiem
Zagotować szklankę osolonej wody następnie wrzucić pęczak i doprowadzić ponownie do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować ok. 20 minut. marchewkę, pietruszkę i pora pokroić w kosteczkę. W rondlu podsmażyć warzywa i zalać je bulionem. Gotować ok.20 minut. dodać pęczak i pogotować jeszcze ok. 5 minut. przed podaniem ozdobić koperkiem.