czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Zupa z pieczarkami serem i mięsem mielon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Robię tę zupę gdy nie mam gotowego obiadu dla dzieci po przyjściu do domu ze szkoły.

Zupa z pieczarkami serem i mięsem mielon

Składniki:

Zupa z pieczarkami serem i mięsem mielon

 

  • 30 dkg pieczarek
  • 40 dkg mięsa mielonego drobiowego
  • olej
  • 20 dkg serka topionego pieczarkowego
  • sól do smaku
  • 1/2 woreczka ugotowanego ryżu

Sposób przygotowania:

Zupa z pieczarkami serem i mięsem mielon
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone i dalej podsmażać ok.10 minut. Przełożyć całość do garnka i wlać ok. 2 litry wody. Gotować, dodać serki, odrobinę soli i ryż.Całość zagotować . Podawać ciepłą i szybko zjadać.

Tagi:

mięso ryż