Sposób przygotowania:
Zupa z pieczonych warzyw
Paprykę oczyścić, pokroić na kawałki, wrzucić do naczynia żaroodpornego. Marchewki obrać, odciąć końce, pokroić w kawałki. Czosnek obrać, przekroić na 4 i wrzucić z marchewką do papryki. Pomidory umyć, przekroić na pół, ułożyć w naczyniu, dodać posiekaną cebulę. Całość polać olejem i posypać solą morską. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-50 minut. Po tym czasie przełożyć całość do garnka (z pomidorów i papryki ściągnęłam skórkę). Wlać rosół. Gotować 10 minut. Zupę zmiksować blenderem na krem, doprawić cukrem, ziołami i pieprzem, solą jeśli trzeba. Zupę rozlać do miseczek, podawać na ciepło lub zimno, można z kleksem słodkiej śmietany
mysza75
Alex_M
dziękuję :)
anemon
Alex_M
dzięki :)