Sposób przygotowania:
Zupa z porów
Porcję rosołową zalać wodą ok 1.5 l , dodać marchewkę i kucharek . Ugotować do miękkości.
Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy. Pokroić pory w plasterki i obrane ziemniaki w kostkę, również dodać do zupy. Przyprawić majerankiem solą i pieprzem, ugotować do miękkości ziemniaków. Rozmieszać śmietanę z niewielką ilością gorącej zupy i dodać ciągle mieszając.. zaraz zdjąć z ognia. Na talerzu posypać natką pietruszki.
Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy. Pokroić pory w plasterki i obrane ziemniaki w kostkę, również dodać do zupy. Przyprawić majerankiem solą i pieprzem, ugotować do miękkości ziemniaków. Rozmieszać śmietanę z niewielką ilością gorącej zupy i dodać ciągle mieszając.. zaraz zdjąć z ognia. Na talerzu posypać natką pietruszki.
janek19932
janek19932