Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z porów z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

lekka i delikatna bardzo pożywna

Zupa z porów z kurczakiem

Składniki:

Zupa z porów z kurczakiem

 

  • 1 kg obsmażonego kurczaka
  • 8 szklanek wywaru z kurczaka
  • 6-7 porów(tylko białe części)
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Zupa z porów z kurczakiem
kurczaka gotować na małym ogniu w wywarze przez 2 1/2 godziny ubytek płynu wyrównywać przez dolanie wody wyjąć kurczaka obrać mięso i drobno je pokroić rosół przecedzić pory pokroić na cienkie paski rozgrzać masło w rondlu i podsmażyć na nim pory dodać mięso i rosół zagotować podawać zupę bardzo gorącą