Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa z selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z selera

Zupa z selera

Składniki:

Zupa z selera

 

  • 5 łodyg selera naciowego, pokrojonych w kostkę
  • 2 marchewki, pokrojone w kostkę
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 1 cebula, posiekana
  • 20 dag sera cheddar
  • 150 ml śmietany
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z selera

Cebulę i czosnek smażymy na maśle w woku, dodajemy selera, marchew i smażymy około 5 minut. Dodajemy to wszystko do bulionu i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Miksujemy zupę na krem, mieszamy ze śmietaną i przyprawiamy do smaku.


 

Tagi:

sery ser seler