Sposób przygotowania:
Zupa z selera
Litr wody zagotować. Do gotującej się wody wrzucić porcję rosołową i gotować. Warzywa (seler, 1 marchewkę, por , pietruszkę) umyć i obrać. Warzywa wrzucić do gotującego się wywaru. Cebulę, ząbek czosnku obieramy i również wrzucamy do wywaru. Wszystko razem zagotować, aż do miękkości. Po ugotowaniu wyciągnąć z zupy warzywa i mięso, ale zostawić pietruszkę i seler. Zupę dokładnie zmiksować i dalej gotować. Drugą marchewkę umyć, obrać, strzeć na tarce, a następnie dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, gałką muszkatołową. Zupę zagęścić śmietaną i jeszcze chwilę pogotować. Zupę najlepiej podawać z makaronem albo grzankami. Smacznego!