lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa z selera

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa selerowa na obiad...

Zupa z selera

Składniki:

Zupa z selera

 

Sposób przygotowania:

Zupa z selera
Litr wody zagotować. Do gotującej się wody wrzucić porcję rosołową i gotować. Warzywa (seler, 1 marchewkę, por , pietruszkę) umyć i obrać. Warzywa wrzucić do gotującego się wywaru. Cebulę, ząbek czosnku obieramy i również wrzucamy do wywaru. Wszystko razem zagotować, aż do miękkości. Po ugotowaniu wyciągnąć z zupy warzywa i mięso, ale zostawić pietruszkę i seler. Zupę dokładnie zmiksować i dalej gotować. Drugą marchewkę umyć, obrać, strzeć na tarce, a następnie dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, gałką muszkatołową. Zupę zagęścić śmietaną i jeszcze chwilę pogotować. Zupę najlepiej podawać z makaronem albo grzankami. Smacznego!

Tagi:

seler