kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa z selerów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Umyte, obrane: seler, ziemniak i cebulę opłukać, pokrajać w obojętnego kształtu kawałki.

Zupa z selerów

Składniki:

Zupa z selerów

 

  • seler 10 dag
  • ziemniak 1 szt
  • cebula 1 szt
  • śmietany 1 łyżka
  • natka pietruszki posiekana 1/2 łyżki
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa z selerów
Umyte, obrane: seler, ziemniak i cebulę opłukać, pokrajać w obojętnego kształtu kawałki.
Zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować do miękkości.

Rozbić mikserem na miazgę.
Wzbogacić śmietanką.
Dodać posiekanej zielonej pietruszki.
Przyprawić do smaku solą

Tagi:

seler