izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Zupa z serków topionych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 380
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka, smaczna oraz rozgrzewająca zupa.

Zupa z serków topionych

Składniki:

Zupa z serków topionych

 

  • 1 i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 1 pietruszka
  • 3 marchewki
  • sól
  • czarny mielony pieprz
  • 1 por
  • 6 śmietankowych serków topionych
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Zupa z serków topionych
Oczyszczony, umyty por oraz obraną, umytą pietruszkę i marchewkę pokrój w plasterki. Bulion wlej do garnka, zagotuj, wrzuć warzywa, gotuj do miękkości. Do wysokiego naczynia wlej 250 ml wody i wrzuć serki topione, zmiksuj je i wlej do wywaru z warzywami, gdy zacznie wrzeć, zagotuj. Dodaj przecier pomidorowy, dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z makaronem o ulubionym kształcie.