paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Z serków topionych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sycąca idealna do grzanek lub ptysi

Z serków topionych

Składniki:

Z serków topionych

 

  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 5 serków topionych gouda(50dag)
  • 20 dag wędliny
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Z serków topionych
Z wywaru odlewamy 100 ml i roztapiamy w nim serki. Cebulę i czosnek obieramy następnie siekamy. Wędlinę kroimy w kostkę. Wszystko razem podsmażamy na oleju i wrzucamy do bulionu. Dodajemy następnie serki. Całość gotujemy chwilę pamiętając o mieszaniu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podawać jak wspomniałam z ptysiami lub grzankami.

Tagi:

wędlina