zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Zupa z serków topionych wg Zub3ra

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupę podaje z makaronem ale można makaron zastąpić ugotowanymi ziemniakami. W obu przypadkach smakuje bardzo dobrze.

Zupa z serków topionych wg Zub3ra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z serków topionych wg Zub3ra

 

  • 20 dag serka topionego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera
  • 1 1/3 l bulionu
  • 300 g makaronu
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • liść laurowy
  • przyprawa uniwersalna

Sposób przygotowania:

Zupa z serków topionych wg Zub3ra
Włoszczyznę myjemy i osuszamy. Obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy. Wrzucamy pokrojone warzywa i chwilę smażymy. Wlewamy bulion. Doprawiamy do smaku i gotujemy. Serek topiony kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującej się zupy i dokładnie mieszamy, aż serek się rozpuści. Gotujemy do miękkości jarzyn. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego!
Zupa z serków topionych wg Zub3ra
Marchew, pietruszkę i seler kroimy w kostkę.
Zupa z serków topionych wg Zub3ra
Jarzyny chwilę smażymy na rozgrzanej oliwie.
Zupa z serków topionych wg Zub3ra
Serek topiony kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
Zupa z serków topionych wg Zub3ra
Makaron gotujemy i podajemy z ugotowaną zupą.