paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa z topionego serka 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i smaczna w przygotowaniu zupa może być na rosole drobiowym.

Zupa z topionego serka 3

Składniki:

Zupa z topionego serka 3

 

  • 2 sztuki serki topione podłużne dowolny smak
  • 2 sztuki rosołki drobiowe,
  • 1 łyżeczka chrzan śmietankowy,
  • włoszczyzna
  • groszek ptysiowy

Sposób przygotowania:

Zupa z topionego serka 3
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dodajemy 2 rosołki i włoszczyznę i gotujemy bulion. (Jeśli mamy rosół możemy ta zupę zrobić na rosole). Duże kawałki włoszczyzny wyciągamy z bulionu lub bulion przecedzamy przez sitko. Serki topione wkładamy na sitko które zanurzamy w gorącym bulionie. Łyżką przecieramy serki przez sitko.Doprawiamy do smaku ewentualnie chrzanem. Zupę ponownie zagotować. Podawać z groszkiem ptysiowym.