Sposób przygotowania:
Zupa z serków topionych z grzankami i szynką
1. Bulion warzywny przelej do garnka i zagotuj. Cebulę pokrój w małą kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj do wywaru. Do bulionu dodaj rozdrobnione serki, wymieszaj. Gotuj na małym ogniu około 10 minut, aż serki się rozpuszczą. Wlej śmietanę i zagotuj. Zupę dopraw do smaku suszonym koperkiem, solą oraz pieprzem.
2. Bułkę pokrój w kostkę. Podrumień na maśle, aż grzanki będą chrupiące. Szynkę pokrój w plaski. Ułóż na blaszce z pergaminem i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Gotową zupę przelej na talerz lub do garnuszka. Podawaj z grzankami oraz chipsami z szynki.
2. Bułkę pokrój w kostkę. Podrumień na maśle, aż grzanki będą chrupiące. Szynkę pokrój w plaski. Ułóż na blaszce z pergaminem i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Gotową zupę przelej na talerz lub do garnuszka. Podawaj z grzankami oraz chipsami z szynki.