Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa z soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki:

Zupa z soczewicy

 

  • 70 dag soczewicy z puszki
  • 15 dag wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 20 dag ryżu długoziarnistego
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • olej
  • natka pietruszki, posiekana
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy

Aby przygotować pyszną zupę z soczewicy należy cebulę i boczek zrumienić na oleju, dodać czosnek i smażyć jeszcze pół minuty, dodać wszystko do bulionu, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać  z ryżem, posypać pietruszką.


Tagi:

ryż soczewica