Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Zupa z soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Oryginalna zupa o bardzo ciekawym smaku. Niezwykle pożywna. Idealna na pierwsze danie obiadowe a nawet na przyjęcie gości.

Zupa z soczewicy

Składniki:

Zupa z soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy
Soczewicę umyć i zostawić namoczoną w wodzie na całą noc. Zagotować ją i odcedzić. Samą soczewicę zalać wywarem z jarzyn, dodać suszone grzybki, także wcześniej moczone w wodzie przez około godzinę. Cebulę bardzo drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Dodać przyprawy i gotować na małym ogniu. Zrobić zasmażkę z mąki i oleju i dodać do zupy. Dalej gotować. Następnie zmiksować na krem w blenderze. Jeść samą lub z grzankami z białego pieczywa.