Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z soczewicy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ta potrawa przekonała mnie do soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki:

Zupa z soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy
opłukać soczewicę następnie namoczyć ją w zimnej wodzie przez 12 godzin następnego dnia pokroić w kostkę boczek i podsmażyć na oliwie w wysokim garnku odlać nadmiar tłuszczu i podsmażyć na tłuszczu posiekaną cebulę odcedzić soczewicę i wrzucić ją do garnka wymieszać drewniana łyżką i wlać rosół gotować na małym ogniu 40 minut umyć ziemniaki obrać i pokroić je w kostkę wrzucić do zupy przyprawić sola i pieprzem cukrem i szczyptą chili gotować kwadrans następnie wycisnąć sok z cytryny bezpośrednio do zupy wymieszać przed podaniem wlać kilka kropel oliwy

Tagi:

soczewica