edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 154]

Zupa z soczewicy czerwonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze warzywnym z dodatkiem czerwonej papryki i pomidorów, cebuli, czosnku oraz tymianku.

Zupa z soczewicy czerwonej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z soczewicy czerwonej

 

  • 1 1/2 szklanki soczewicy czerwonej
  • 1 litr wywaru warzywnego lub innego
  • 1 /2 papryki czerwonej
  • Pomidory w puszce
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Odrobina startego świeżego imbiru
  • Tymianek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy czerwonej
1. Przygotowujemy wywar warzywny.

2. Cebulę i czosnek podsmażamy. Dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną, tymianek i starty świeży imbir. 

3. Dodajemy soczewice, która najpierw dokładnie płuczemy wodą. Mieszamy i przesmażamy. 

4. Dodajemy pomidory w puszce i zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości soczewicy. 

5. Doprawiamy pieprzem, solą i kurkumą.
Zupa z soczewicy czerwonej
Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni i dodajemy tymianek
Zupa z soczewicy czerwonej
Dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną i starty świeży imbir
Zupa z soczewicy czerwonej
Dodajemy soczewice czerwona, którą dokładnie płuczemy wodą
Zupa z soczewicy czerwonej
Dodajemy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem warzywnym

Tagi:

soczewica zupy