Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zupa króla Artura

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozgrzewająca zupa w sam raz na zimne dni z dodatkiem mięsa, grzybów oraz aromatyczną przyprawa curry.

Zupa króla Artura

Składniki:

Zupa króla Artura

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa króla Artura

ETAP 1:

Zupa króla Artura

1. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.

2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do garnka z ziemniakami.

ETAP 2:

Zupa króla Artura

3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju, do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby oraz w paseczki papryki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Łączymy z ziemniakami i mięsem.

4. Następnie dodajemy groszek odlany z zalewy i chwilkę gotujemy.

ETAP 3:

5. Na koniec zagęszczamy zupę śmietaną rozrobioną z mąką.

6. Zupa gotowa.

7. Smacznego.