Sposób przygotowania:
Zupa z soczewicą, papryką i pieczarkami
W garnku rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, a po chwili rozgnieciony czosnek i lekko podsmażyć. Dodać opłukane i pokrojone w sporą kostkę mięso i również podsmażyć ze wszystkich stron. Dodać obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę. Wlać wodę i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Soczewicę bardzo dokładnie opłukać, kilka razy zmieniając wodę i dodać do garnka. Dodać sól do smaku, obrane i pokrojone pieczarki i dalej gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę.
Doprawić do smaku czerwoną pastą curry, świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą.
Soczewicę bardzo dokładnie opłukać, kilka razy zmieniając wodę i dodać do garnka. Dodać sól do smaku, obrane i pokrojone pieczarki i dalej gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę.
Doprawić do smaku czerwoną pastą curry, świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą.