Zupa z soi i indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Zupa z soi i indyka

Składniki:

Zupa z soi i indyka

 

  • 25 dkg soja,
  • 15 dkg wędzona pierś z indyka,
  • 250 ml koncentrat pomidorowy,
  • 2 ząbki czosnek,
  • do smaku przyprawa do zup KUCHAREK,
  • do smaku suszony czosnek ,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Zupa z soi i indyka
Najpierw pierś z kurczaka opłukać potem pokroić w kostkę, czosnek obrać i drobno posiekać.Soję wypłukać, zalać letnią wodą, zostawić na 12 godzin. Odcedzić, zalać świeżą wodą, ugotować do miękkości. Dodać do tego pokrojona pierś i czosnek gotować jeszcze 3 minuty.Wlać koncentrat.Doprowadzić zupę do wrzenia, przyprawić przyprawami do smaku.