Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1151]

Zupa z żółto-pomarańczowych warzyw dla niemowlaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żółte i pomarańczowe warzywa mają słodziutki smak i pozytywny, energetyczny kolor. Połączone z mięsem, żółtkiem i kaszą manną tworzą wartościową i pożywną zupkę dla niemowlaka.

Zupa z żółto-pomarańczowych warzyw dla niemowlaka

Składniki:

Zupa z żółto-pomarańczowych warzyw dla niemowlaka

 

Sposób przygotowania:

Zupa z żółto-pomarańczowych warzyw dla niemowlaka
Warzywa myjemy. Marchewkę i ziemniaka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. 

Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki. Marchew, ziemniaka i fasolkę przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. 

W drugim garnku gotujemy mięso przez 25 minut. 

Następnie warzywa (wraz z wodą z ich gotowania), żółtko i mięso blendujemy na gładko i przekładamy z powrotem do garnka. Dodajemy puree z dyni, odrobinę pieprzu, odrobinę słodkiej papryki mielonej oraz kaszę mannę. 

Gotujemy, mieszając, przez 5 minut. Studzimy do temperatury ok. 50 st. C.

Tagi:

warzywa zupka