Sposób przygotowania:
Zupa z żółto-pomarańczowych warzyw dla niemowlaka
Warzywa myjemy. Marchewkę i ziemniaka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki. Marchew, ziemniaka i fasolkę przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
W drugim garnku gotujemy mięso przez 25 minut.
Następnie warzywa (wraz z wodą z ich gotowania), żółtko i mięso blendujemy na gładko i przekładamy z powrotem do garnka. Dodajemy puree z dyni, odrobinę pieprzu, odrobinę słodkiej papryki mielonej oraz kaszę mannę.
Gotujemy, mieszając, przez 5 minut. Studzimy do temperatury ok. 50 st. C.
Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki. Marchew, ziemniaka i fasolkę przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
W drugim garnku gotujemy mięso przez 25 minut.
Następnie warzywa (wraz z wodą z ich gotowania), żółtko i mięso blendujemy na gładko i przekładamy z powrotem do garnka. Dodajemy puree z dyni, odrobinę pieprzu, odrobinę słodkiej papryki mielonej oraz kaszę mannę.
Gotujemy, mieszając, przez 5 minut. Studzimy do temperatury ok. 50 st. C.