beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Zupa ze ślimaczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna zupka z naleśnikami

Zupa ze ślimaczkami

Składniki:

Zupa ze ślimaczkami

 

  • naleśniki 4 sztuki
  • udko 1 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka - korzeń 1 sztuka
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • masło 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka
  • siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • majeranek wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa ze ślimaczkami
Udko umyć, ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tartce. Dodać do wywaru mięsnego. Ugotowane mięso wyjąć, obrać i rozdrobnić. Dodać do zupy. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Dodać do zupy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Naleśniki zwinąć i pokroić. Kłaść na talerze i zalać zupą.

Tagi:

naleśniki