Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa ze świeżej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa ze świeżej kapusty

Zupa ze świeżej kapusty

Składniki:

Zupa ze świeżej kapusty

 

  • 50 dag kapusty białej, poszatkowanej
  • 3 duże pomidory, bez skórki, pokrojone
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 150 ml soku jabłkowego
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 jabłka, obrane, pokrojone w kostkę
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżej kapusty

Dusimy cebulkę na oliwie, dodajemy kapustę, dusimy kilka minut, zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny, sok jabłkowy, jabłka, pomidory, sól, pieprz i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.