Zupa zielona Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować zupę zieloną

Zupa zielona  Asus

Składniki:

Zupa zielona Asus

 

Sposób przygotowania:

Zupa zielona Asus
Pory dokładnie oczyścić, umyć pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie. Szpinak posiekać na drobno, a gdy pory zmiękną to szpinak dodać do porów oraz poszatkowaną umytą i osączoną kapustę włoską. Wszystko smażyć kilka minut. Następnie włożyć całość do garnka z wywarem, dodać oczyszczoną, umytą, pokrojoną i ugotowaną zieloną fasolkę szparagową . Gotować wszystko razem około 10-15 minut. Na koniec doprawić do smaku posiekanymi listkami mięty, solą, pieprzem ( najlepiej świeżo zmielonym) oraz gałką muszkatołową.

Tagi:

mięso