Alina

Alina

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Zupa ziemniaczana babci Aliny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wspaniała zupa na zimowe obiady- sycąca i zastepuje 2 danie

Zupa ziemniaczana babci Aliny

Składniki:

Zupa ziemniaczana babci Aliny

 

  • 1/2 kg żołądków z kurczaka,
  • 4 duże ziemniaki,
  • 2,5 l wody,
  • jarzyny 2 lyżki mrożonej mieszanki do zup (jarzyn musi być niewiele),
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz ,
  • przyprawa do zup,
  • listek laurowy,
  • zielony koper i pietruszka

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana babci Aliny
zołądki pokroić na paski i gotować ok 1/2 godz- dodać pokrojona w kostkę cebule, jarzyny oraz starty na tarce jarzynowej tej niewielkiej 1 ziemniak, dodać listek laurowy i gotować aż żoładki będa miękie na koniec dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, sól pieprz, maggi, Zieleninę dodać poodstawieniu zupy (dużo). Zupa musi być ostra więc dodajemy sporo pieprzu. Podawać z ciemnym pieczywem