Sposób przygotowania:
Zupa-ziemniaczano cebulowa
Przygotowanie:
Drobno pokrajaną cebulę i pokrajany w drobną kostkę boczek włożyć do naczynia na rozgrzaną łyżkę oleju,mieszając podsmażyć.W czasie smażenia dodać kminek i paprykę,drobno posiekany lub zgnieciony ząbek czosnku.Zalać wszystko 1,5 l wrzącej wody,gotować pokrajane w kostkę ziemniaki,osolić do smaku.Przed samym podaniem włożyć obrane z osłonek,pokrajane w krążki parówki,przyprawić do smaku solą i zieleniną.
Drobno pokrajaną cebulę i pokrajany w drobną kostkę boczek włożyć do naczynia na rozgrzaną łyżkę oleju,mieszając podsmażyć.W czasie smażenia dodać kminek i paprykę,drobno posiekany lub zgnieciony ząbek czosnku.Zalać wszystko 1,5 l wrzącej wody,gotować pokrajane w kostkę ziemniaki,osolić do smaku.Przed samym podaniem włożyć obrane z osłonek,pokrajane w krążki parówki,przyprawić do smaku solą i zieleniną.