Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa ziemniaczano-gruszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa ziemniaczano-gruszkowa

Zupa ziemniaczano-gruszkowa

Składniki:

Zupa ziemniaczano-gruszkowa

 

  • 40 dag ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 4 gruszki, pokrojone w duże kawałki
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 1 cebula, posiekana
  • 150 ml słodkiej śmietany
  • cynamon
  • sól, cukier

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczano-gruszkowa

Ziemniaki i gruszki gotujemy w bulionie. Cebulę rumienimy na patelni, dodajemy do zupy. Wlewamy śmietanę i mieszamy. Przyprawiamy solą, cynamonem i cukrem do smaku.


 

Tagi:

ziemniaki