zupa ziemniaczano-makaronowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

domowa zwyczajna polska zupa

zupa ziemniaczano-makaronowa

Składniki:

zupa ziemniaczano-makaronowa

 

  • ziemniaki 6 sztuk
  • seler 2 sztuki ( małe )
  • marchew 2 sztuki
  • woda 1,5 litra
  • śmietanka słodka 12% -1 szklanka
  • kostki rosołowe 2 sztuki
  • makaron np. świderki lub inny 10 dag

Sposób przygotowania:

zupa ziemniaczano-makaronowa
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą,Dodajemy obrane i umyte oraz pokrojone w paski warzywa typu seler i marchew.Dorzucamy kostki rosołowe.Gotujemy 45 minut aż do miękkości warzyw.po 25 minutach gotowania dorzucamy makaron .Pod koniec gotowania wlewamy śmietankę w celu poprawienia smaku i zabielenia się zupy.