Sposób przygotowania:
Zupa żołądkowa
Żołądki bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie ugotować do miękkości. Ugotowane żołądki odcedzić. Wołowinę również bardzo dokładnie oczyścić, umyć i ugotować. W następnej kolejności ugotowane mięso pokroić w nieduże paseczki. Pokrojone mięso włożyć z powrotem do wywaru, w którym się gotowało. Pietruszkę, marchewki oraz połowę selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa dodać do wywaru z mięsem i pogotować razem. Zupę z żołądków doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą papryką ostrą, papryką słodką oraz majerankiem i całość dobrze wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę i dobrze wymieszać i podsmażyć. Gotową zasmażkę dodać do zupy.