Sposób przygotowania:
Zupka dla Kaa z Macao :
Warzywa obrać i umyć . Zalać wodą w garnku razem z udkiem , grzybkami i szczyptą soli . Gotować 50 minut na bardzo małym gazie. Wyjąć mięso , warzywa i grzyby z zupy. Rosołek przecedzić . Doprawić sosem sojowym .
Makaron zalać lekko osolonym wrzątkiem i trzymać pod przykryciem 3 minuty. Odsączyć i przekroić na mniejsze kawałki.
Obrać mięso z kurczaka i podzielić na kawałki .Marchew pokroić w cienkie paseczki.
Podawać w miseczkach porcję makaronu zalaną gorącym bulionem z włożonymi grzybkami .Osobno postawić mięso, marchewkę , szczypior .Każdy dokłada sobie składniki zupy do miseczki wg upodobań.
Makaron zalać lekko osolonym wrzątkiem i trzymać pod przykryciem 3 minuty. Odsączyć i przekroić na mniejsze kawałki.
Obrać mięso z kurczaka i podzielić na kawałki .Marchew pokroić w cienkie paseczki.
Podawać w miseczkach porcję makaronu zalaną gorącym bulionem z włożonymi grzybkami .Osobno postawić mięso, marchewkę , szczypior .Każdy dokłada sobie składniki zupy do miseczki wg upodobań.
Jojo