szeryl23

szeryl23

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

zupka francuzka przecierana

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobra i pożywna zupka ,polecam:)

zupka francuzka przecierana

Składniki:

zupka francuzka przecierana

 

  • 3-4 ziemniaki
  • marchewka
  • pietruszka
  • seler(połówka)
  • por
  • natka pietruszki
  • świeży koperek(bądź suszony)
  • pieprz
  • vegeta(bądź ziarenka smaku itp)bądź sól jeśli ktoś nie używa
  • 1 kostka rosołowa
  • (można również gotować na mięsku) zależy co kto lubi:)
  • pół szklanki bardzo drobnego makaronu muszelki

Sposób przygotowania:

zupka francuzka przecierana
W osobnym garnku wstawiamy warzywa (w naszym przypadku marchewkę ,ziemniaczki ,pietruszkę oraz seler) gotujemy aż warzywa będą miękkie czyli aż się ugotują :)
W drugim garnku ( w tym w którym przygotujemy naszą zupę ,najlepiej aby to był średni garnek )wstawiamy makaron i czekamy aż się ugotuję w międzyczasie do naszego makaronu dodajemy kostkę rosołową .
Ugotowane warzywa miksujemy na drobną papkę w blenderze bądź rozgniatamy widelcem na drobno i dodajemy to wszystko do naszego wywaru z makaronem ,siekamy drobno por (w zależności od tego jak lubimy może to być więcej bądź mniej) dodajemy do zupki,siekamy natkę oraz świeży koper dodajemy go do zupy ,na sam koniec doprawiamy naszą zupę do smaku ,próbując oczywiście (jak komu smakuje) odpowiednią ilość vegety,ziarenek smaku bądź soli ,obficie posypujemy zmielonym pieprzem ,kiedy nasza zupka zagotuje się ,możemy się nią zajadać.
Smacznego.

Tagi:

makaron