kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Zupka jagodowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jagody z syropem wlać do garnuszka, następnie dolać wody i zagotować.

Zupka jagodowa

Składniki:

Zupka jagodowa

 

  • jagody w syropie własnym 250 ml
  • woda 250 ml
  • skrobia kukurydziana 1 łyżka
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • makaron ugotowany 1/2 paczki

Sposób przygotowania:

Zupka jagodowa
Do osobnego naczynia wlać odrobinę wody i wymieszać skrobię kukurydzianą na jednolitą masę. Po czym wlać do zupy i zagotować. Odstawić do wystygnięcia, gdy zupa będzie zimna wymieszać z jogurtem i podawać z makaronem.

Tagi:

makaron