eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Zupka kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa kalafiorowa jest bardzo prosta w przygotowaniu. Sprubuj sam!!!

Zupka kalafiorowa

Składniki:

Zupka kalafiorowa

 

  • 1 średniej wielkości kalafior
  • 2 kostki rosolowe
  • 3 kubki wody
  • sól, pieprz
  • ok. 5 łyżek śmietany do zabielenia
  • 1 duża marchewka
  • 2 małe cebulki

Sposób przygotowania:

Zupka kalafiorowa
Kalafior myjemy i kroimy na duże kawałki. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie i wstawiamy na gaz. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na średniej grubości krążki. Do bulionu dodajemy kalafior i marchewkę. Cebulki obieramy i w całości wrzucamy do zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość dokladnie mieszamy. Gotujemy jeszcze okolo 20 minut. Odłączamy z gazu. Zabielamy śmietanką.
Smacznego!!!

Tagi:

kalafior